Koliko traje popravke uređaja?
Trajanja propravke zavisi od kompleksnosti kvara uređaja, kao i dostupnosti rezervnih delova kod dobavljača. Naš cilj je da svi uređaji budu popravljeni u što kraćem mogućem roku.

Da li na osnovu opisa kvara možemo reći cenu popravke?
Na osnovu opisa kvara se može reći okvirna cena popravke, ali u isto vreme, ovakvo sagledavanje neispravnosti uređaja i eventualne cene popravke je nezahvalno za klijenta, jer servis ne može da stoji 100% iza rečene cene dok se ne uradi detaljna dijagnostika. System One nudi uslugu pregleda aparata na osnovu čega će tehničar konstatovati kvar, a u isto vreme će Vam biti saopštena tačna cena popravke na osnovu koje možete odlučiti da li želite popravku ili ne.

Koji je rok za reklamacije popravki u vanagarantnom roku?
Rok za reklamacije na popravke u van garantnom periodu iznosi 90 dana.

Šta je pokriveno dvogodišnjom garancijom?
Uslovi garancije svakog proizvođača navedeni su na overenom garantnom listu proizvodjača, koje je korisnik u obavezi da pročita. Garancija se ne odnosi na zloupotrebu, oštećenje, nemar ili oštećenja nastala neadekvatnom upotrebom.

Koji su načini plaćanja popravke?
Korisnicima je ostavljena mogućnost plaćanja gotovinom, platnim karticama, čekovima gradjana ili fakturom preko računa pravnog ili fizičkog lica.

Da li servis vrši zamenu uređaja u garantnom roku?
Ovlašćeni servis ne vrši zamenu uređaja u garantnom roku tokom perioda popravke uređaja. Servisni centar se bavi popravkama uređaja u garantnom roku, a ukoliko je popravka iz nekih razloga nemoguća, servisni centar po odobrenju proizvodjača izdaje Potvrdu o zameni uređaja na osnovu koje kupac odlazi na prodajno mesto i ostvaruje svoja prava.

Posle popravke laptopa više nemam svoje podatke. Zašto?
U zavisnosti od prirode kvara, popravka laptopa može dovesti do gubitka podataka. Servis System One nije odgovoran za gubitak podataka. Mi savetujemo da ili samostalno radite redovan Back Up podataka, ili donesete uređaj da mi to uradimo za vas.

 

Back to Top